Błękitny Krem Kojąco-Regenerujący - O3zone

CRBC-30

Nowy produkt

BŁĘKITNY KREM KOJĄCO-REGENERUJĄCY
z
Ceramides-Ozon Active Complex

Pojemność: 30 ml

Więcej szczegółów

W magazynie

105,00 zł brutto

Więcej informacji

O3 ZONE

BŁĘKITNY KREM KOJĄCO-REGENERUJĄCY

na dzień i na noc

Opis produktu:

Błękitny krem kojąco-regenerujący to jeden z najbardziej wszechstronnych kosmetyków w naszej ofercie - odżywia, wzmacnia i regeneruje. Wszystko to za sprawą dodatku oliwy ozonowanej, będącej naturalnym źródłem długowieczności skóry. Krem zapewnia kompleksową pielęgnację, gwarantując przy tym niezbędną ochronę przed czynnikami zewnętrznymi (słońcem, wiatrem, a nawet zanieczyszczeniami powietrza). Warto zaznaczyć, że unikalna formuła naszego preparatu przeciwdziała fotostarzeniu, a kompleks ceramidów odbudowuje funkcje barierowe skóry. W konsekwencji idealnie nadaje się dla osób z suchą i dojrzałą cerą. Błękitny krem kojąco-regenerujący dedykowany jest do stosowania na dzień i na noc dla skóry suchej oraz na noc dla skóry mieszanej z tendencją do przetłuszczania się.

Skład INCI:

Aqua, Isohexadecane, Ozonized Olive Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Polyglyceryl1-3 Methyloglucose Distearate, Isostearyl, Isostearate, Glycerin, Xylitol, Hydrolyzed Elastin, Sodium Hyaluronate, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Phytosphingosine, Chlesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Panthenol, Allantoin, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Parfum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin , CI 42090, Citronellol, Limonene, Linalool, Benzyn Salicylate, Butylphenyl Methylopropional, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin.


Skład INCI ( Krem niebieski)

Aqua, Isohexadecane, Ozonized Olive Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Polyglyceryl1-3 Methyloglucose Distearate, Isostearyl, Isostearate, Glycerin, Xylitol, Hydrolyzed Elastin, Sodium Hyaluronate, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Phytosphingosine, Chlesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Panthenol, Allantoin, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Parfum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin , CI 42090, Citronellol, Limonene, Linalool, Benzyn Salicylate, Butylphenyl Methylopropional, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarin.

Emolienty działają na skórę na trzy sposoby:

• natłuszczają ją, tzn. tworzą na jej powierzchni warstwę okluzyjną
• działają emoliencyjnie czyli dają uczucie gładkości i miękkości
• po wchłonięciu do głębi skóry zatrzymują wodę poprzez blokowanie kanałów, którymi jest ona normalnie wydzielana na zewnątrz

Isohexadecane - emolient suchy, beztłuszczowy, pozostawia ochronny i kondycjonujący, lekki i jedwabisty, nietłusty film na powierzchni, zmiękcza skórę.

Ozonized Olive Oil - oliwa ozonowana, zawiera stabilne związki-ozonki efektywnie zwalczające infekcje. Ozonki wykazują działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze i inaktywujace wirusy. Tlen uwolniony z ozonków poprawia miejscowo mikrokrążenie zmniejszając stany zapalne.

Cetearyl Alcohol - emolient tłusty. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, zmiękcza i wygładza skórę.

Glyceryl Stearate SE - emulgator, tłusty emolient. Tworzy na powierzchni skóry film, który zapobiega odparowywaniu wilgoci. Działa zmiękczająco, wygładzająco, natłuszczająco i ochronnie na skórę.

Polyglyceryl1-3 Methyloglucose Distearate - składnik pochodzenia roślinnego. Pełni funkcję emolientu, działa nawilżająco. Również emulgator, pełni funkcję konsystencjotwórczą w tworzeniu emulsji. Składnik powierzchniowo czynny, o właściwościach przeciwsłonecznych.

Isostearyl Isostearate - emolient tzw. suchy. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), kondycjonuje, zmiękcza i wygładza skórę.

Glycerin - silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem (humektanty to silnie higroskopijne substancje, dobrze rozpuszczalne w wodzie, które mają zdolność do trwałego wiązania i zatrzymywania wody z otoczenia, dzięki czemu pełnią one rolę naturalnego rezerwuaru wody w skórze) Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia.

Xylitol-Posiada silnie nawilżające właściwości, dzięki czemu utrzymuje odpowiedni poziom stężenia kwasu hialuronowego w skórze. Ponadto wzmacnia naturalną barierę ochronną i pobudza syntezę jej składników (m.in. ceramidów).

Hydrolyzed Elastin - elastyna jest obok kolagenu bardzo ważnym składnikiem kosmetyków, wykazuje działanie wzmacniające skórę, przeciwzmarszczkowe, prowokuje skórę do samodzielnej, zwiększonej syntezy elastyny. Jak sama nazwa wskazuje, przede wszystkim odpowiada za sprężystość, jędrność i elastyczność skóry, zapobiega jej utracie, tworząc delikatną, napinającą błonkę. Nawilża i utrzymuje wodę w skórze. Działa na powierzchni skóry, w przeciwieństwie do niezhydrolizowanej elastyny, nie wnika zbyt głęboko.

Sodium Hyaluronate - zapobiega wysychaniu kosmetyków, ale przede wszystkim dodawany jest w celach pielęgnacyjnych: wypełnia zmarszczki, nawilża, odmładza, wzmacnia i poprawia elastyczność skóry. Ma działanie regenerujące, przyspiesza gojenie ran, działa przeciwzapalnie, likwiduje blizny i przebarwienia, wzmacnia barierę ochronną skóry, ma zdolność wychwytywania jonów metali ciężkich oraz innych toksyn z otoczenia i przekształcania ich w połączenia rozpuszczalne w wodzie, dzięki czemu skóra nabiera odporności na alergeny i oczyszcza się. Substancja wiążąca wodę w naskórku, zapobiega transepidermalnej utracie wody (utracie wody z organizmu przez skórę)

Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP - kompleks ceramidów:organiczne związki chemiczne z grupy lipidów obecne w warstwie rogowej naskórka. Ceramidy w warstwie rogowej ściśle do siebie przylegają, zapewniając nieprzepuszczalną powłokę dla wody oraz decydują o elastyczności skóry i utrzymaniu jej stałej temperatury. Liczba ceramidów zmniejsza się wraz z wiekiem, a skóra osób po 40. roku życia wcale ich nie produkuje.

Phytosphingosine - substancja ogranicza tworzenie zaskórników, łagodzi stany zapalne skóry trądzikowej i zapobiega ich powstawaniu. Zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych dla histaminy. Jest środkiem antyhistaminowym, przeciwalergicznym. Hamuje wzrost drożdży i bakterii. Wykorzystywana przede wszystkim w preparatach do skóry z trądzikiem pospolitym, różowatym, alergicznej.

Chlesterol - właściwości cholesterolu zbliżone są do właściwości łoju skórnego (sebum). Z tego też powodu jest związkiem bardzo dobrze tolerowanym przez skórę. Stosunkowo łatwo pokonuje barierę warstwy rogowej, ułatwiając jednocześnie przenikanie innych składników aktywnych z kosmetyków. Poza działaniem nawilżającym, doskonale zmiękcza i wygładza skórę. Naturalny emulgator i antyoksydant, działa łagodząco, przywraca równowagę wodno – tłuszczową i zwiększa znacznie zdolność skóry do wiązania wody.

Sodium Lauroyl Lactylate – emulgator, działa nawilżająco nadając skórze uczucie gładkości i polepsza dostarczanie składników aktywnych.

Carbomer – w kosmetykach pełni funkcję zagęszczającą i stabilizującą emulsję.

Xanthan Gum - lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje.

Panthenol - hydrofilowa substancja nawilżająca. Działa przeciwzapalnie, przyspiesza procesy regeneracji naskórka.

Allantoin - działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. 

Aluminium Starch Octenylsuccinate - substancja odpowiadająca za właściwości matujące kosmetyku. Wygładza powierzchnię skóry, absorbuje nadmiar sebum.

Phenoxyethanol - substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem). Składnik ten jest powszechnie stosowany. Naturalnie występuje w zielonej herbacie, ale do kosmetyków dodawany jest w wersji syntetycznej, powstającej w laboratoriach. Włączany jest do wielu kosmetyków znanych i cenionych marek. Nawet tych uważanych za bezpieczne, naturalne,

Ethylhexylglycerin - związek pełniący rolę łagodnego humektanta. Naturalny konserwant, wspomagający działanie innych konserwantów dodanych do kosmetyku.

CI 42090 - barwnik: błękit brylantowy.

Benzyn Salicylate - składnik kompozycji zapachowych oraz filtr przeciwsłoneczny. Substancja maskuje niepożądane zapachy innych składników kosmetyku. Pochłania również promienie UV, dzięki czemu kosmetyki dłużej zachowują świeżość.

Coumarin - składnik kompozycji zapachowych. Związek organiczny z grupy laktonów o przyjemnym zapachu wysuszonej trawy. Występuje w wielu roślinach z rodziny traw, storczykowatych, motylkowatych, jasnotowatych.

Linalool - w kosmetykach oraz perfumach stosowany jako substancja zapachowa lub składnik kompozycji zapachowych. Ma właściwości bakteriobójcze, przeciwdziała nieprzyjemnym zapachom, np. potu, maskuje niepożądane zapachy innych składników kosmetyku.

Butylphenyl Methylopropional ,Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone - składniki kompozycji zapachowych.